mercredi 8 octobre 2008

L'expo Bijoux contemporains du Centre Culturel présentée dans le Passe-Partout Oost Vlanderen

TENTOONSTELLING : Verleiding met Antoine Van Loocke



CINEY : Het Cultureel Centrum van Ciney, een stadje vlak bij Dinant, is een culturele instelling die het hele jaar door een ruime en rijke programma op alle gebieden voorstelt. Sinds 2004 is het Centrum erkend door het Ministerie van de Franse Gemeenschap. Naast de belangrijke financiering van de Stad Ciney, worden de geldelijke middelen ook aangebracht via subsidiëring door het Ministerie van de Franse Gemeenschap en door het Provinciebestuur van Namen.

Tussen 04 en 31 oktober 2009 legt het Cultureel Cenrum het accent op een tentoonstelling : « Het hedendaags juweel ». Een hedendaags juweel is niet alleen een versiering voor het lichaam maar zeker en vast ook, een medium tot expressie. Onder de 22 Belgische en Hollandse artiesten die aan deze prachtige expositie deelnemen was de messensmid uit Melle, Antoine Van Loocke. « Zijn getoonde werken zijn stuk voor stuk hoogtepunten van verfijning. De messen die uit de werkplaats van Antoine Van Loocke komen, zijn « juwelen », getuigend van een zelfbewuste soberheid en badend in een design dat ervaren wordt als ongecompliceerde verwondering, als in zichzelf gekeerde perfectie. Er is de verleiding, de opwinding, soms geruststellend, soms lichtjes angstaanjagend maar immer badend in ongekunsteldheid. Er straalt een zuiverheid uit die waardigheid en zinnelijkheid vereeuwigt. Dit is geen kunstmatige ophef maar een uitdagende, artisanale begeestering in een artistieke vormgeving ». Antoine Van Loocke, « een metalen ziel met gesmede gedachten » ? De bezoekers hebben zich elke dag laten verleiden.


Meer informatie op http://http://www.knifeforging.com/ of http://centreculturel.ciney.be/ of http://www.cineyphile.be/ - 0476/725604 (Van Loocke)

André HASTIR – Passe-Partout Ciney-Dinant


Articles par Dates (1 clic sur triangle pour développer ou réduire)